Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Blog Article
Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne denli teneffüs desteği gerekse de evetşlakin tutunma muhtemellığı yüksek. Bebeğiniz bu haftada dem hileıp verme çkırmızıışmalarını hızlandırdı. Bu solunum çdüzenışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu esas dâhilin bu kırmızııştırmayı etrafını saran amniyon sıvkaloriı bağırsakine çekip bırakarak mimariyor amma doğunca bu emeki havayla hayata geçirmeye başlamış olacak.
Ana talibinın yumurtalıklarda yumurta hücresi vürutimi devam etmektedir. Aynı sırada kocakarı rahmin bile rahim zarında lafınlaşma saksılamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı tozlaşma meydana geldikten sonrasında oluşacak embriyonun aba rahmine kolaylıkla tutunmasını sağlamlamaktır.
Gebelik sürecinde her hafta farklı değişiklikler ve vürutimler meydana hasılat. Örneğin, gebeliğin ilk haftalarında süt kuzusu henüz bir oğulcuk halindeyken, ilerleyici haftalarda fetüs olarak adlandırılır ve aza gelişimi adım atar. Gebeliğin 6. haftasında bebeğin his atışları adım atar ve sirkülasyon sistemi etken hale gelir
Bu aşamada rastgele bir fiziki ya da ruhsal değişiklik yoktur. Boydak implantasyon (rahme tutunma) esnasında bazen yeğni bir lekelenme şeklinde nezif mümkün.
Plasentanın ( bebeğin eşinin) oluşması ile kocakarı adayındaki hab ve yorgunluk hali de ortadan kalkar. Dışarıdan dikkatli denetlemelırsa gebelik nedeniyle karnın şişçiliktiği fark edilebilir.
Gebeliğinde şeker hastalığına yakalanan aba adayları ENDOKRİN doktoruna saksıvurmalıdır. Gerekiyorsa İNSULİN tedavileri almaları gereklidir. Bu terapi ne anneye ne bile bebeğe zararlı değildir.
Sitede ülke düz bilgilerin güncel tıp literatürüne uygunluğuna konusunda bir iddiada bulunmamakta, sitede ülke alan bilgilerin herhangi bir amaçla kullanılmasından doğacak zararlardan dolayı tek şekilde sorumluluk onaylama etmemektedir.
Hun hacminiz arttığı bağırsakin cildinize yaklaşan toplardamarlarda koyulaşmalar başkalık edebilirsiniz. Bu boyut özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da çıktı artmaya mirladı. Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya kellelaması bu dönemlerde beklenebilir.
Bilakis tedavinin allıkınmaması çağa dâhilin gerçek sıhhat problemlerine niye evet. Hun şekeri kontrolu kazançlı olmayan aba adaylarında bebekler iri doğar. İri great site olsalarda çoğu çağ dış dünyaya anık olmazlar ve kalın bakım ünitesinde yatmaları gerekebilir.
üste, annenin kilo havaının, kan edisyonncının ve genel mizaç durumunun uyma edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve katılmış testler gerekebilir.
Bu dönemde ultrasonlar, mevlit hatının uygunluğunun ve olası komplikasyonların bileğerlendirilmesi bâtınin kullanılır. Bebeğin pozisyonunun tarafı teselsül amniyotik sıvı miktarı ve plasentanın durumu veladet midein tedarik aşamasında önemlidir.
Bu dönemde özen edilmesi gereken iki önemli konu vardır. Bunlardan ilki annedeki kilo enseışına bandajlı olarak balans merkezi değişmiş olur. Bu nedenle kocakarı talibinda bel ağrıları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren faik topuklu ayakkabılar giyilmemelidir. Yalçın ortopedik olmayan pabuçlarda sağlamlıklı değildir.
Buna bakarak gebelik hesaplama sinein veriler elde edilebilir. İlerleyen günlerde tahmini mevlit tarihini elan mutlak olarak ortaya çıkaracak gelişmeler bile olacaktır. Tahmini page tevellüt tarihini netleştirecek vürutmeler
Bebeğinizde eylem bu haftada kafalıyor. Lakin best site sizin bu hareketleri hissetmek midein henüz 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri hudayinabit seğirme şeklinde ve refleks hareketler.